اخطار برای تله های شبكه های اجتماعی

اخطار برای تله های شبكه های اجتماعی كارا پیام: این سوال همواره میان كاربران فضای مجازی مطرح بوده كه مجرمان سایبری چگونه قربانیان را به دام می اندازند؟


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، خانمی در یكی از شبكه های اجتماعی با مردی آشنا می گردد. مدتی بعد رابطه ی این دو عمیق و عاشقانه می گردد. آقا از خانم به بهانه های مختلف پول قرض كرده و متواری می گردد.

یا زنی در مواجهه با خواهش و اصرار فراوان از ناحیه ی مردی كه در شبكه های اجتماعی با هم آشنا شده بودند، قرار حضوری گذاشته است؛ مرد با بیان خرابی باتری تلفن همراه خود از زن طلب گوشی هوشمند و گران قیمت او را می كند و بعد از دریافت گوشی سریعاً از محل متواری می گردد.

دختر نوجوان به خیال مكاتبه ی اینترنتی با یك پزشك، تصاویر خویش را به دكتر كذایی ارسال كرده و اندكی بعد دختر جوان با اخاذی و تهدید انتشار تصاویر خود مواجه می گردد. یا افرادی خویش را به جای زنان بدنبال تولید رابطه جا می زنند و به بهانه كسب اطمینان جهت دیدار حضوری، از مال باخته طلب پول یا خرید اینترنتی می كنند.
اینها همه نمونه هایی از پرونده هایی است كه بر مبنای آن مجرمان سایبری از سوی مقابل خود سوءاستفاده كرده اند؛ سرقت اطلاعات شخصی كامپیوتری توسط سوء استفاده كنندگان از مهمترین جرائم سایبری در حوزه فضای تولید تبادل و اطلاعات است.
در نتیجه كارشناسان از كاربران می خواهند تلاش كنند سیستم های كامپیوتر خود و همینطور تلفن متصل به اینترنت آنها فاقد اطلاعات شخصی باشد و به هیچ عنوان تصاویر خانوادگی خویش را در شبكه های موبایلی رد و بدل نكنند زیرا امكان هرگونه هك و سرقت اطلاعات در این شبكه ها وجود دارد.

بیشترین استفاده از فضای مجازی بر مبنای اطلاعات سایت پلیس فتا، توسط نوجوانان و با حضور در شبكه های اجتماعی موبایلی انجام می شود؛ متاسفانه نوجوانان از شبكه های اجتماعی خصوصا موبایلی به طور گسترده استفاده می نمایند و به دید كاملا مثبت به آن نگاه می كنند، در صورتی كه در كنار فرصت های آن باید تهدیدات و خطرات آنها را هم شناخت تا بتوان در یك فضای كاملا ایمن فعالیت كرد.

اما با عنایت به پنهان بودن هویت كاربران در فضای مجازی به ویژه شبكه های اجتماعی موبایلی، هم اكنون خیلی از پرونده های موجود در پلیس فتا در جهت شبكه های اجتماعی جعل هویت افراد و سوءاستفاده از اعتماد كابران است، ازاین رو نوجوانان خصوصا دختران به هیچ عنوان نباید به افراد غریبه آنلاین در فضای مجازی اعتماد كنند، چراكه ممكن است آنچه كه خویش را معرفی می كند نباشد و نیت شومی داشته باشد.

سرقت های حساب بانكی توسط سارقان در فضای مجازی برای خرید كالا به صورت اینترنتی هم بارها مشكل ساز شده در نتیجه كاربران هیچگاه نباید ناآگاهانه و بدون هماهنگی با خانواده از سایت های اینترنتی كالایی خریداری كنند و در خرید آنلاین حتما مراقب دام فیشینگ مجرمان سایبری باشند.

اما پلیس در این باره سفارش های دیگر ی هم دارد: كاربران به یاد داشته باشند كه ریختن طرح دوستی در اینترنت بسیار پرخطر است. دوستان آنلاین فقط و فقط برای گپ و گفت وگو هستند. در نتیجه با سهل انگاری با غریبه هایی كه دوستان اینترنتی هستند، ملاقات نكنید.
تصاویر و اطلاعات شخصی خویش را به طور متوالی در اینترنت منتشر نكنید. به تقاضای نابه ‍ جای دوستان اینترنتی خود در خصوص ارسال اطلاعات و تصاویر شخصی و دیدار حضوری با آن ها و یا استقراض پول جواب مثبت ندهید و از تنظیمات داخلی پیام رسان ها برای حفاظت بیشتر از اطلاعات خود بهره ببرید.



1397/01/05
12:47:52
5.0 / 5
5699
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , پلیس فتا , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان