در راستای توسعه شبكه ملی اطلاعات؛

خدمات رایانش ابری در دو دانشگاه پیاده سازی شد

خدمات رایانش ابری در دو دانشگاه پیاده سازی شد كارا پیام: در جهت توسعه شبكه ملی اطلاعات و به كارگیری نسل جدید دیتاسنترها طرح توسعه خدمات رایانش ابری توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در ۲ دانشگاه پیاده سازی شد.



به گزارش كارا پیام به نقل از مهر، رشد روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات در كشور، تقاضا برای انجام پردازش های سنگین و هم ذخیره سازی اطلاعات حجیم را به دنبال دارد. این مورد عاملی جهت استفاده از فناوری های ابری امن (رایانش ابری) در داخل كشور است كه می تواند راهكار مناسبی برای تسهیل و رفع نیازمندی سازمان ها باشد. چون كه تولید زیرساخت و پلت فرم محاسباتی رایانشی مورد نیاز سازمان ها چابكی لازم را در عرضه خدمات متنوع و مقرون به صرفه به كاربران به همراه خواهد داشت.
بر این اساس عرضه خدمات رایانش ابری در مراكز داده، دیتا سنترها در لایه های مختلف دنبال می گردد. سازمان فناوری اطلاعات ایران در جهت توسعه شبكه ملی اطلاعات و همینطور توسعه خدمات دیتاسنترها از سال قبل طرح توسعه خدمات رایانش ابری را در دستور كار قرار داده است.
آماده بودن منابع ذخیره سازی و پردازشی به محض تقاضا، قابلیت هایی مانند انعطاف پذیری، مقیاس پذیری، خودكار سازی و خودسرویس دهی، عرضه خدمات همچون دولت الكترونیك با كمترین هزینه و در سریع ترین زمان ممكن و هم عرضه ابزارهای مبتنی بر كسب و كار با قابلیت استفاده مجدد و امكان جابجایی ازجمله خصوصیت های خدمات رایانش ابری است. همینطور با توسعه خدمات رایانش ابری دسترسی به خدمات در رابطه با فناوری اطلاعات و ارتباطات در همه جا و همه وقت با استفاده از اینترنت و اینترانت مهیا می گردد و در این پروژه عرضه محتوای بومی در اولویت قرار گرفته است.
بر این اساس هم اكنون پیاده سازی خدمات رایانش ابری در دانشگاه های الزهرا و صنعتی شریف (در سكوی PaaS)در حال انجام است و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی هم مسئولیت تولید سامانه ارتباط با مشتریان و عرضه خدمات پرداختی در مراكز داده را بر عهده دارد.
سازمان فناوری اطلاعات ایران همینطور می خواهد به منظور اطمینان از صحت عملكرد سكوهای خدمات رایانش ابری بوجود آمده نسبت به عرضه این خدمات با مشاركت بنیاد ملی بازی های كامپیوتری و برخی استارت آپ ها اقدام نماید.
استفاده از نسل جدید مراكز داده برای خدماتی همچون بیگ دیتاها و اینترنت اشیا، تولید فرهنگ و ترغیب دستگاه های اجرایی جهت استفاده از خدمات رایانش ابری و پیاده سازی آن روی مراكز داده اختصاصی این دستگاه ها و هم استفاده از دیتاسنترهای سازمان ها برای عرضه خدمات خاص امنیتی همچون اهداف آتی اجرای این طرح است در همین حال پیش بینی می گردد برای پیاده سازی بخش های مختلف دولت الكترونیك از مراكز داده با قابلیت خدمات رایانش ابری استفاده گردد در همین حال تولید ارزش افزوده برای دیتاسنترهای داخل كشور و كاهش هزینه ها و افزایش دسترسی به منابع مختلف و در نهایت یكپارچه سازی زیرساخت های ذخیره سازی اطلاعات در دیتاسنترها از دیگر اهداف اجرای این پروژه در كل كشور خواهد بود.

1397/06/27
14:46:44
5.0 / 5
4464
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , اینترنت اشیا , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان