شبكه ملی تاثیری بر قیمت اینترنت داشت؟

شبكه ملی تاثیری بر قیمت اینترنت داشت؟ به گزارش كارا پیام بعد از كاهش قیمت اینترنت در شبكه ملی اطلاعات و تفكیك اینترنت داخل از بین الملل، با بیان آخرین تعرفه های اینترنتی، قیمت هر گیگابایت اینترنت ثابت به كمتر از ۱۰۰۰ تومان هم رسیده است.


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، كاهش قیمت اینترنت همواره از مطالباتی بوده كه مورد توجه كاربران است و البته در هر مقطعی از زمان، این مطالبه مورد توجه قرار گرفته و اقداماتی هم از سوی سازمان های متبوعه وزارت ارتباطات برای كاهش قیمت انجام شده كه نتیجه هایی را هم به دنبال داشته است. همان گونه كه طی سالهای ۹۲ تا ۹۶، شاهد كاهش ۶۰ درصدی در قیمت اینترنت بودیم.
هم چنین راه اندازی شبكه ملی اطلاعات یكی از قدم های بزرگ برای كاهش تعرفه اینترنت بود كه با تفكیك ترافیك داخلی از ترافیك بین المللی، باعث كاهش هزینه ها شد. بدین ترتیب كه شبكه ملی اطلاعات، دسترسی های ملی را برای مردم كم هزینه تر كرده و با راه اندازی مراكز تبادل داده در كشور، تعرفه سرویس های داخلی به میزان یك سوم سرویس های بین المللی محاسبه می شود. این كاهش تعرفه بعد از مدت ها، از اول مرداد سال ۱۳۹۵، به صورت رسمی شكل اجرایی به خود گرفت و كمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، عرضه كنندگان خدمات اینترنتی را به اعمال تعرفه های جدید ملزم كرد.
در این راستا، محمدجواد جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هنگام راه اندازی شبكه ملی اطلاعات اظهار داشته بود: با راه اندازی مركز تبادل داده شبكه ملی اطلاعات، یكی از موضوعات اصلی كه باعث تمایز این شبكه با شبكه بین المللی اینترنت می شود، بحث تعرفه دسترسی خواهد بود. این تفاوت قیمت هم جهت ملموس تر شدن فعالیت های شبكه ملی اطلاعات است. هم چنین شركت های مختلفی كه نسبت به عقد تفاهم نامه اقدام نموده اند، تعرفه خویش را برای محتوای داخلی تا حدود ۵۰ درصد كاهش داده اند.
از جانب دیگر صادق عباسی شاهكوه - مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت - با اشاره به تعرفه گذاری های مصوبه ۲۳۷، بیان كرده بود: با تصویب این قانون، مصرف داخلی كاربر به صورت جداگانه محاسبه می شود كه مشترك بداند به چه شكل از اینترنت استفاده می نماید. در تمام دنیا هم سهمی برای حجم كف فعالیت های اینترنتی در نظر گرفته می شود كه این رقم در مورد سرویس های داخلی حدود دو برابر است و به دنبال اجرایی شدن این مصوبه، حدود ۲۰ درصد در اینترنت آزاد موبایل و ADSL كاهش تعرفه تولید می شود.
اما از طرفی، یكی از وعده هایی كه داده شده بود، تبدیل اینترنت ثابت حجمی به غیرحجمی با مصرف منصفانه بود كه تعرفه های آن در دولت قبلی توسط محمود واعظی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم - پیشنهاد شد اما با اعتراض كاربران به تعرفه های عرضه شده، تغییراتی در آن صورت گرفت و درنهایت طرح جدید به تصویب كمیسیون تنظیم مقررات رسید تا مدل اینترنت غیرحجمی تصویب شود.
با انتشار مصوبه جدید سرویس های پرسرعت غیرحجمی و البته مبتنی بر یك مصرف منصفانه كه درواقع سقف این حجم توسط هریك از عرضه دهندگان خدمات اینترنت تعیین می شد، شركت ها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خویش را به اطلاع مشتركین برسانند. هم چنین همان زمان هم تاكید شد كه در تعرفه های اعلام شده، ترافیك داخلی باید حداقل دو برابر ترافیك بین الملل لحاظ شود.
در این تعرفه های جدید كه از سال قبل تابحال اجرایی شده، به قول وزیر ارتباطات، شاهد كاهش حداقل حدود ۳۰ درصدی در مقایسه با تعرفه ی قبلی بودیم. از طرفی باآنكه آنچه توسط مشترك خریداری می شود، سرعت اینترنت است، اما با عنایت به سقف های عرضه شده هم می توان مشاهده كرد كه حداقل قیمت اینترنت در بعضی از سرویس ها حتی به كمتر از ۱۰۰۰ تومان برای هر گیگابایت (در سرعت های بالاتر) هم رسیده كه البته این هزینه تا ۳، ۵۰۰ تومان هم متغیر است.
البته كوشش برای كاهش قیمت اینترنت در ایران در شرایطی است كه كارشناسان عقیده دارند حالا بحث فروش پهن باند در بعضی كشورها به سمت مجانی شدن می رود و هزینه دسترسی به پهنای باند اینترنت در اغلب كشورها در حال كاهش است. درآمد اپراتورها هم در دنیا به سمتی می رود كه بر مبنای عرضه ی خدمات حاصل شده باشد و نه فروش پهنای باند، بنابراین بود كه عرضه اینترنت از حجم به سرعت تغییر یافت.
از طرفی در شرایطی كه در بحران های جدید ارزی و اقتصادی، تقریباً تمامی اقلام مصرفی با افزایش قیمت های چند برابری روبه رو بودند، كماكان آنچه كاربران از صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتظار دارند، ثبات در قیمت ها و حتی كاهش آن است كه شاید در شرایط كنونی خواسته ای كاملاً منطقی نباشد، اما با عنایت به پیشرفت هایی كه در این عرصه وجود دارد و تغییراتی كه در دنیا شاهدیم، برای بهبود كیفیت و رسیدن به سطح جهانی، باید به آن سمت حركت كرد كه كاربر دیگر دغدغه ای از حجم اینترنت خود نداشته باشد.

خبرنگار: فائزه طاهری
دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد


1397/11/16
15:32:30
5.0 / 5
4638
تگهای خبر: اپراتور , اینترنت , بین الملل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان