اما و اگر فعالیت اینترنت ماهواره ای در ایران

اما و اگر فعالیت اینترنت ماهواره ای در ایران به گزارش کارا پیام، به دنبال گسترش فعالیت اینترنت ماهواره ای در کشور به تازگی مسؤلان اعلام نموده اند باآنکه این فناوری هیچگاه جایگزین اینترنت پر سرعت مبتنی بر فیبر نوری نخواهد شد اما از فعالیت پلت فرم های خارجی و اینترنتی استقبال می کنند، البته به شرطی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت نمایند.



به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، فعالیت اینترنت ماهواره ای در ایران چند ماهی است که مطرح شده اما به صورت جدی همزمان با اعمال محدودیت برای بعضی از پیام رسان های خارجی بود که مسؤلان مربوطه همچون وزیر ارتباطات در رابطه با فعالیت قانونی آن در کشور اظهار نظر کردند.

درباره اینترنت ماهواره ای می توان اظهار داشت که امواج از راه ماهواره ارسال می شود و کاربر برای دریافت آن باید از تجهیزات مخصوص آن یعنی دیش و دریافت کننده امواج استفاده نماید. کارشناسان معتقدند اگر این نوع از اینترنت فراگیر شود، احتمال تولید تجهیزات آن با قیمت کمتر هم ممکن خواهد بود یا حتی سیمکارت هایی مانند آن چه در تلفن ماهواره ای استفاده می شود، تولید خواهد شد اما هنوز برای رسیدن به این مراحل زود است.

مهم ترین نکته در رابطه با این فناوری اینست که اینترنت ماهواره ای بیشتر در شرایطی به کار میرود که دسترسی معمولی به اینترنت امکان پذیر نیست یا از کیفیت پایینی برخوردار می باشد.

علاوه موارد ذکر شده این ماهواره می تواند با عنایت به خصوصیت های ذاتی خود مانند پایداری، انعطاف پذیری، تأخیر کم و تأمین ظرفیت قابل ملاحظه و ارزان قیمت، کمک شایانی در کاهش شکاف دیجیتال در کشور و سیگنال رسانی به مناطق محروم و دورافتاده داشته و بعنوان بخش مهمی در لایه زیرساخت و خدمات پایه معماری شبکه اینترنت نقش آفرین است. در این خصوص شرکت فضایی اسپیس ایکس پروژه اینترنت ماهواره ای "استارلینک" را در سال ۲۰۱۵ با هدف فراهم کردن پوشش گسترده اینترنت شروع کرد.

حال اینترنت ماهواره ای کم و بیش در بعضی از کشورها فعالیت خویش را شروع کرده و در ایران هم گاها عنوان می شد که نزدیک ۱۰۰ استارلینک فعال گشته است اما مسؤلان تاکید داشتند درصورتی که این فناوری به صورت قانونی در کشور بخواهد فعالیت کند، از آن استقبال می کنند.

در نهایت برپایه پیگیری های حقوقی بین المللی وزارت ارتباطات، استارلینک ملزم به رعایت قوانین سرزمینی ایران شد؛ در واقع عرضه خدمات از جانب این شرکت در مرزهای کشور به سبب عدم رعایت قوانین سرزمینی غیرمجاز است.

در همین رابطه عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- چندی قبل در حاشیه اجلاس کشورهای عضو سازمان اکو در رابطه با تکلیف کسانی که در ایران از اینترنت ماهوارهای استفاده می نمایند اظهار داشت که از فعالیت پلت فرم های خارجی و اینترنتی استقبال می کنند به شرطی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت نمایند. همینطور وزیر ارتباطات عراق هم اعلام نمود حضور این شرکت و خدماتش در عراق هم منوط به رعایت قوانین این کشور است.

طبق گفته زارع پور طی هفته های گذشته هم در یک اجلاس که حدودا بالاترین نهاد تصمیم گیر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جهان است، تصمیم گرفتند که برپایه پیگیری ایران استارلینک را مکلف کرده که فعالیت در ایران نیازمند مجوز است.

او تاکید کرد سرعتی که اینترنت ماهواره ای عرضه می دهد حداکثر ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است اما در شهرهایی که سرویس فیبر نوری دارند تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه سرعت داده اند و در هر صورت به دنبال فراهم کردن زیرساخت های پرسرعت هستند و اینترنت ماهواره ای هیچگاه جایگزین اینترنت پر سرعت مبتنی بر فیبرنوری نخواهد شد.




1402/04/29
11:44:12
5.0 / 5
287
تگهای خبر: اینترنت , بین الملل , پیام رسان , تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان