دبیر ستاد ماشین سازی خبر داد؛

ایجاد دانشگاه ماشین سازی در ۳ کلانشهر ایران

ایجاد دانشگاه ماشین سازی در ۳ کلانشهر ایران به گزارش کارا پیام، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی از طریق اندازی دانشگاه صنعت ماشین سازی در سه کلانشهر ایران با هدف مهارت افزایی نیروی انسانی در مقطع کارشناسی اطلاع داد.



به گزارش کارا پیام به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سیدمحمد مهدی هادوی، مهارت نیروی انسانی را یکی از مسائل مورد توجه در ستاد دانست و اضافه کرد: باوجود این که ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی از نیازهای اساسی صنایع مختلف شمرده می شود، لیکن مرجع آموزشی و پژوهشی خاصی برای کسب و انتقال اصول علمی و فناوری های پیشرفته در سطح مطلوب در دسترس نیست. هم اکنون نیروی های انسانی دانش آموخته مراکز آموزشی و دانشگاهی اغلب اطلاعات قابل قبولی در مورد طراحی و ساخت ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته صنعتی ندارند. بنا بر این شرکت ها برای مهارت افزایی نیروهای خود، زمان و هزینه زیادی را صرف می کنند. با این وجود اکتساب دانش و فناوری پیشرفته که بتواند جوابگوی نیاز فعلی و آینده صنعت کشور باشد، احتیاج به آموزش و پژوهش نظام مند دارد.
وی ضمن اشاره به این که در این راستا، ستاد با تعامل با دانشگاه و صنعت، مهارت افزایی را به صورت جدی دنبال می کند، اظهار نمود: در قسمت های خصوصی قسمت های متنوع و ارزشمندی وجود دارند که علاوه بر این که مشغول ماشین سازی هستند؛ آمادگی لازم جهت آموزش را هم دارند و چه بسا آموزش به صورت محدود را در مجموعه خودشان تجربه کردند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی به گفت وگوهای انجام شده در این خصوص با مراکز مختلف بخش خصوصی اشاره نمود و اظهار داشت: بعد از تلاشهای بی وقفه، سه دانشگاه جامع علمی کاربردی متصل به بخش خصوصی جهت مهارت افزایی نیروی انسانی، برگزیده شدند و برای آنها چگونگی کار صنعت و دانشگاه در حوزه ماشین سازی به صورت کامل شرح داده شد.
تهران، مشهد و اصفهان از نخستین میزبانان دانشگاه ماشین سازی خواهند بود
وی ضمن اشاره به این که سه دانشگاه در شهر های تهران، مشهد و اصفهان جهت آموزش تخصصی نیروی انسانی در حوزه ماشین سازی آماده عرضه خدمات هستند، اضافه کرد: تاییدیه ای را که از دانشگاه جامع علمی و کاربردی در این دوره ها داشتیم، مبنای کار قرار دادیم و درحال تعریف جامع سرفصل های دروس و تعیین اساتید از دانشگاه و صنعت هستیم. انشاءالله تا پیش از پایان سال اقدامات عملی در مورد راه اندازی نخستین دانشگاه صنعت ماشین سازی در شهر تهران شروع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همینطور با عنایت به صحبت های انجام شده، بعد از تهران، مشهد گزینه بعدی است و بزودی در این شهر هم کار آغاز خواهد شد.
هادوی اشاره کرد: صنعت به نیروی دانشی نیاز دارد و دانش آموختگان کشور هم احتیاج به صنعتی دارند که بتواند به تشنگی آنها در ارتقاء و پیشرفت علمی جواب دهد. اتصال این دو، باعث دانش بنیان شدن اقتصاد صنعت ماشین سازی خواهد شد. تلاش داریم با الگوگرفتن از دانشگاه های صنعتی معتبر بین المللی، آموزش و پژوهش به صورت عملی در صنعت و در دانشگاه اتفاق بیفتد. دانشجویانی که از صنعت به دانشگاه وارد خواهند شد، باعث رشد و پیشرفت صنعت خود خواهند بود و تلاش بر اینست که دانشجویانی که به صنعتی وابسته نیستند، از همان ابتدا به صنعت متصل شده و بورسیه صنعت معینی شوند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی ضمن اشاره به این که در دانشگاه صنعت ماشین سازی، نظریه های مربوطه هم آموزش داده می شود، افزود: آموزش نظریه از باب اطمینان نسبت به ترکیب علم و فناوری خواهد بود؛ «علم» انتظار ما از آموزش در دانشگاه ها است و «فناوری» انتظاری است که صنعت آنرا تکمیل خواهد کرد؛ در نتیجه ما با برنامه ای پایدار و نظام مند در حوزه نوآوری ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی قدم خواهیم گذاشت.
وی در انتها ضمن اشاره به این که شرط ورود متقاضیان به دانشگاه ماشین سازی، امکان همکاری بلندمدت آنان با صنعت است، خاطرنشان کرد: بسته به زمینه تخصصی متقاضیان، واحدهای جبرانی اعلام می شود و بعد از آنکه افراد هم سطح شدند، آموزش آغاز می شود؛ در نهایت بعد از اتمام واحدهای درسی، مدرک کارشناسی مورد تایید وزارت علوم با پشتوانه کامل صنعت، صادر خواهد شد.

1402/12/10
09:43:40
5.0 / 5
239
تگهای خبر: بین الملل , خدمات , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان