شبكه اینترنت 5G پیش بینی هواشناسی را مختل می كند؟

شبكه اینترنت 5G پیش بینی هواشناسی را مختل می كند؟ كارا پیام: محققان و پژوهشگران اخیرا دریافته و اعلام نموده اند كه توسعه شبكه نسل پنجم اینترنت 5G امكان دارد در پیش بینی آب و هوا اختلالات گسترده ای ایجاد كند.


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، در یك سال اخیر تلاش اپراتورهای مخابراتی و غول های تكنولوژی برای توسعه فناوری شبكه اینترنت ۵G شدت گرفته و هریك از آنها در تلاشند تا با همكاری شركت های مخابراتی مناطق مختلف جهان وارد همكاری و مذاكره شوند.
این در حالیست كه اخیرا گزارش های متعددی از طرف جامعه بین المللی و دانشمندان فعال در حوزه فناوری انتشار یافته است كه با تشریح دقیق جزئیات و علت به بررسی معایب و مضرات راه اندازی نسل پنجم اینترنت همراه پرداخته اند.
در این گزارش آنها خاطرنشان كرده اند كه تكنولوژی مذكور از قسمتی از طیف رادیویی به نام امواج میلیمتری استفاده می نماید كه این امواج خاصیت های منحصربفردی دارند كه یكی از آنها فركانس بالای آنهاست. این امواج به منظور انتقال اطلاعات با حجم بالا و سرعتی بسیار زیاد، باید فركانس بالایی نیز داشته باشند. اما این در شرایطی است كه این نوع از امواج یكپارچگی خودرا در فاصله های طولانی از دست داده و از اجسام جامد به خوبی عبور نمی كنند. به همین خاطر برای جبران برد كوتاه و طول موج پایین این امواج میلیمتری، بر روی تمامی دستگاه های الكترونیكی و ابزارهای موردنظر حتی چراغ های راهنمایی و رانندگی و چراغ های خیابانی نیز باید هزاران برج كوچك مخابراتی نصب شود تا در انتقال و جابجایی این امواج تداخلی ایجاد نشود.
قبل تر نیز خیل عظیمی ز دانشمندان فعال در حوزه فناوری با انتشار نامه ای بلندبالا خطاب به تمامی نهادهای مسئول و دولت های جهان نوشته و اعلام نموده بودند كه توسعه شبكه نسل پنجم اینترنت 5G برای سلامتی انسان، حیوانات و همین طور گیاهان و محیط زیست تهدید بزرگی به شمار می آید و لازم است به همین خاطر جلوی توسعه آن گرفته شود.
برمبنای گزارشی كه در سی نت آمده است، حالا تازه ترین اخبار و گزارش ها از آن حكایت می كند كه این شبكه اینترنت می تواند بر روی دقت و كیفیت پیش بینی های آب و هوایی نیز تأثیرگذار باشد و در آنها اختلالات گسترده ای ایجاد كند.
مدتهاست كه متخصصان و دانشمندان فعال در سازمان هوا و فضا (ناسا) و همین طور اداره ملی محافظت از جو زمین و اقیانوس ها در ایالات متحده آمریكا خطاب به دولت كشورهای مختلف و شركت های تكنولوژی و اپراتورهای مخابراتی آگهی می دهند كه توسعه این فناوری می تواند خطرات جبران ناپذیری را بر موارد مختلفی همچون كیفیت و دقت در پیش بینی های هواشناسی و آب و هوایی داشته باشد.
پنج شنبه گذشته، نیل جاكوبز، رئیس اداره ملی جو زمین و اقیانوس ها (NOAA) در این خصوص اعلام نمود كه تداخلی كه توسعه و برقراری شبكه نسل پنجم اینترنت 5G در هوا ایجاد می كند، پتانسیل این را دارد كه تا ۳۰ درصد از دقت پیش بینی های هواشناسی بكاهد كه این امر بدون شك علاوه بر نارضایتی مردم و شهروندان در كشورهای مختلف، سبب دردسرهای بزرگی برای نهادهای مختلف همچون شهرداری، استان داری و ایالات مختلف خواهد شد كه همچون مهم ترین آنها می توان به عدم توانایی پیش بینی دقیق سیل، میزان و حجم بارش باران و برف در مناطق سیل خیز و برف گیر و كوهستانی اشاره نمود.
ایشان سپس سخنانش اصرار كرد كه بطور كلی می توان گفت كاهش دقت پیش بینی های هواشناسی با وجود تصور عموم كه امكان دارد چندان حائز اهمیت نباشد، می تواند منجر به افزایش مرگ و میر انسان ها در مناطق مختلف جهان شود.
این در حالیست كه ماراتن بزرگی میان غول های تكنولوژی و اپراتورهای مخابراتی در جهان درگرفته و بنظر می رسد خیلی از آنها بدون توجه به آگهی دانشمندان و سازمان های علمی مختلف در جهان، تنها به منظور تجاری سازی زودهنگام و برقراری شبكه های مربوطه برای كاربران در كشورهای مختلف به شدت و با رقابتی تنگاتنگ در تلاشند تا هرچه سریع تر زیرساخت های مربوط به شبكه 5G را راه اندازی كنند و به كاربران امكان دسترسی زودهنگام به امكانات اینترنت پرسرعت آنرا بدهند.
كمیسیون مخابرات فدرال (FCC) طیف باند ۲۴ گیگاهرتز را برای حامل های بی سیم به مزایده گذاشته تا اپراتورهای مخابراتی برای شبكه های 5G از آن استفاده كنند. این در حالیست كه هفته گذشته سناتورهای دموكرات با جمع كردن امضا و نوشتن نامه ای به این كمیسیون تقاضا كردند كه فعلاً برای صدور مجوز به برندگان مزایده دست نگه دارد تا بتوان راهكاری برای حل این مشكل بزرگ اندیشید.
در گزارش های دیگری كه قبل تر كارشناسان منتشر نموده بودند، ذكر شده بود كه توسعه نسل پنجم اینترنت همراه می تواند خطراتی همچون افزایش رشد و تكثیر سلولی، افزایش احتمال ابتلاء به سرطان، لطمه های ژنتیكی، تغییرات منفی در سیستم تولیدمثل، اختلالات یادگیری و مشكلات ذهنی، اختلالات عصبی و مغزی و همین طور تأثیرات منفی بر محیط زیست ایجاد كند.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود كه اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) شروع كرد. در نتیجه رسماً یك مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبكه موبایل آغاز شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم كه هر یك بدنبال برقراری و راه اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در كشورهای مختلفی همچون كره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریكا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی ها و برنامه های خود در این زمینه رونمایی می كنند.
كشورهای بسیاری در سراسر جهان همچون ایالات متحده آمریكا، كانادا، استرالیا، چین، كره جنوبی، ژاپن و خیلی از كشورهای اروپایی و غیره با همكاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیت های گسترده ای را انجام داده اند.
خیلی از بزرگترین شركت های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوكیا، اریكسون، هواوی، ال جی، اسپرینت و غیره به شدت در حال رقابت جهت راه اندازی اولین شبكه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبكه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است كه بعد از نسل چهارم شبكه تلفن همراه فعلی نمایش می شود.




منبع:

1398/02/31
15:42:56
5.0 / 5
4901
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان