تولید گوشی داخلی در چه شرایطی امكان پذیر است؟
كارا پیام: بگفته یك فعال حوزه موبایل، در شرایط فعلی واردات گوشی مقرون به صرفه تر از تولید است و تا زمانی كه شرایطی همچون تامین و قیمت ارز و سود بازرگانی برای تولیدكنندگان تسهیل نشود، تولید داخلی عملا اتفاق نمی افتد.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، طی سال های گذشته، گوشیهایی که به اشکال مختلف در داخل تولید شده بودند، در بازار موجود بود اما موضوع تولید گوشی ایرانی مدتی پیش باز هم عنوان شد و از نیمه های سال ۱۳۹۸ بود که موضوع تولید گوشیهای جدید ایرانی، باز هم به یکی از مباحث حوزه فناوری اطلاعات راه پیدا کرد؛ آن هم تولید یک گوشی که ایرادهای مدلهای قبلی را برطرف کرده باشد و بتواند با نسخه های خارجی رقابت کند.
در این راستا رضا قربانی -رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل- با اشاره به موضوع تولید گوشی داخلی اظهار نمود: در وزارت ارتباطات و سازمان گسترش و نوسازی صنایع وزارت صمت، دو کارگروه وجود دارد که به شدت به دنبال پشتیبانی از تولید تلفن همراه هستند و در زمینه سخت افزار و نرم افزار فعالیت می نمایند. در این کارگروه ها بطور متناوب جلساتی برگزار می گردد و بخش خصوصی هم با حضور در این جلسات، مشاوره می دهد و از تولید گوشی داخلی حمایت می کند.
اشتغال زایی با ایجاد خطوط مونتاژ تلفن همراه
وی با اشاره به اینکه امکان ندارد در مرحله اول قطعه ساز تلفن همراه شویم، اظهار نمود: اصلا نیازی به آن هم نیست، بلکه باید تنها در بخش تحقیق و گسترش نسبت به کاربردی تر کردن نرم افزارها و اپلیکیشن ها اقدام نمود. برای مثال سه کشور هند، ویتنام و اندونزی و چندین کشور آمریکای جنوبی مثل برزیل با ایجاد خطوط مونتاژ تلفن همراه، اشتغال زایی فراوانی بوجود آورده اند و در کنار تجربه این سال ها و با عنایت به هزینه پایین نیروی انسانی، حالا به یکی از بزرگترین قطب های تولید تلفن همراه با برندهای پرمصرف بدل شده اند.
رئیس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به اینکه آیا در ایران امکان تولید گوشیهایی که از اینترنت نسل پنج پشتیبانی می کنند، وجود دارد، اظهار داشت: تکنولوژی ۵G یا ۴G از جهت مونتاژ خیلی تفاوتی با هم ندارند و قابلیت تولید در ایران را دارند. قرار نیست ما چیپست یا آی سی تولید نماییم که بگوییم نمی توانیم گوشی ۵G بسازیم. اگر بتوانیم گوشیهایی را که از اینترنت نسل سه و چهار پشتیبانی می کنند، اسمبل و تولید نماییم، گوشیهای ۵G را هم می توانیم تولید نماییم و البته این تولید در حقیقت واردات قطعات مورد نیاز به کشور و مونتاژ کردن این قطعات است.
گوشی ۵G با قیمت معقول هم وجود دارد
قربانی با اشاره به اینکه ذهنیت ها درباره قیمت گوشیهای ۵G اشتباه است، اظهار داشت: همین حالا هم گوشیهایی با قیمت کمتر از ۳۰۰ دلار وجود دارد که از اینترنت نسل پنج پشتیبانی می کنند، بدین سبب اینکه عده ای می گویند گوشی ۵G با قیمت پایین تر از ۵۰۰ دلار نداریم و قیمت این گوشیها خیلی بالاست، صحیح نیست. همین الان هم می شود با قیمتی حدود ۱۱ میلیون تومان گوشی مجهز به ۵G خرید.
وی در پاسخ به اینکه آیا می توان به هدف تولید دو میلیون گوشی در سال رسید، اظهار داشت: تولید گوشی فقط به اراده دولت ربط دارد که بخواهد این کار شدنی شود یا خیر. بخش خصوصی توانایی تولید دو میلیون دستگاه را دارد اما این تولید شرایطی دارد. زمانی این کار شدنی است که تولید تلفن همراه در ایران مقرون به صرفه تر از وارداتش باشد و در غیر این صورت، تحقق پیدا نمی کند، کما اینکه هم اکنون واردات گوشی بسیار مقرون به صرفه تر است.
توانایی فنی تولید گوشی را داریم
این فعال بازار موبایل با تاکید بر پایین بودن تعرفه واردات تلفن همراه، اظهار نمود: بحث این نیست که دولت بخواهد تعرفه واردات را زیاد کند. اما در این شرایط هم بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در یک بخش زیان ده نیست. این به معنای عدم توانایی در تولید گوشی نیست، ما توانایی فنی تولید گوشی را داریم، اما رسیدن به هدف تولید گوشی، برمی گردد به قوانینی که گذاشته می شود. باید تمهیداتی مانند معافیت مالیاتی، بیمه ای و حقوق و عوارض گمرکی و تامین ارز نیما برای تولیدکننده در نظر گرفته شود و با حمایت های این چنینی، تولید داخلی محقق شود.
قربانی همین طور تصریح کرد: در شرایط فعلی واردات بسیار مقرون به صرفه تر از تولید است، برای اینکه اگر کسی بخواهد گوشی وارد کند، در مقایسه با کسی که بخواهد قطعات وارد و در ایران مونتاژ کند، از نظر تامین ارز، ثبت سفارش، قیمت ارز و حقوق و عوارض گوشی و سود بازرگانی دقیقا شرایط یکسانی دارد، حال آنکه تولیدکننده صدها هزینه جانبی شامل حقوق کارگر و بیمه را نیز دارد. بدین سبب تا زمانی که کفه این ترازوی اقتصادی به سمت تولید سنگین نشود، این اتفاق عملا نخواهد افتاد.
منبع: karapayam.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب