عضو هیئت علمی دانشگاه اراك تاكید كرد؛

لزوم پشتیبانی بیشتر ازصنعت هسته ای

لزوم پشتیبانی بیشتر ازصنعت هسته ای به گزارش کارا پیام عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه اراک اظهار داشت: جوانان نخبه و غیرتمند کشور باید از صنعت هسته ای کشورمان پشتیبانی کنند و راه دانشمندان این عرصه را ادامه دهند.



به گزارش کارا پیام به نقل از مهر، ۷ آذر ۱۳۹۹ خبر بسیار تلخی منشر شد، شهادت یکی دیگر از دانشمندان هسته ای در منطقه آبسرد دماوند به دست عاملان استکبار غم و اندوهی دیگری را در دل مردم ایجاد کرد. شهید محسن فخری زاده دانشمند هسته ای ایران در آن روز شوم مورد حمله تروریست ها قرار گرفت و به درجه شهادت نائل شد.
وی از دانشمندان مؤثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بود و تنها دانشمند هسته ای ایرانی است که نخست وزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیماً در شو تبلیغاتی سال قبل خود به زبان آورد و ادعا نمود روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار کرده است. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طول عمر با برکت خود همیشه از پدیده تروریسم استکبار جهانی و جنایتکار بوده مصون نمانده است اما دشمنان می دانند که جوانان نخبه و غیور ایرانی در عرصه های مختلف سیاسی، نظامی و فرهنگی و اجتماعی راه خودرا ادامه می دهند و ترور نمی تواند مانع از رسیدن به اهداف آنها در راه رشد و تعالی علمی کشور شود و با هر قطره خون شهید ترور، دانشمندان دیگری پا به عرصه علم و فناوری می گذارند. خبرنگار مهر پیرو این مساله با دکتر عبدالعلی ذوالانواری، عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه اراک به گفت و گو پرداخته است.
در ابتدا از شهید محسن فخری زاده و مدت زمان تحصیل وی در دانشگاه اراک برایمان بگویید؟
شهید بزرگوار دکتر محسن فخری زاده قبولی کنکور ۱۳۵۸ دانشگاه اراک بود که در مهرماه ۵۸ بعنوان دانشجوی رشته فیزیک در دانشگاه اراک مشغول به تحصیل شد. بعد از وقفه ای که در اردیبهشت ۱۳۵۹ به دنبال انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها افتاد ایشان به دانشگاه شهید بهشتی میهمان و سپس منتقل شد. در مدت کوتاهی که شهید محسن فخری زاده در دانشگاه اراک بود بطور منظم سر کلاس ها حاضر می شد و با جدیت به درس خواندن می پرداخت در انجمن اسلامی دانشجویان و در انجام امور فرهنگی و سیاسی هم فعال بود. وی در مدت کوتاهی که در اراک بود از خود خاطرات جالبی بر جا گذاشت.
یکی از همکلاسی هایش می گوید: مهر ۱۳۵۸ هشت نفری که از قم در رشته فیزیک اراک قبول شدیم چون خوابگاه دانشجویی به اندازه کافی وجود نداشت، یک خانه نزدیک دانشگاه اراک (مدرسه عالی علوم سابق) اجاره کردیم که دو اطاق داشت و آشپزخانه و یک هال بزرگ. کارهای خانه شامل پخت و پز، شست و شو، نظافت خانه، تهیه نفت که در سرمای آن سال دردسرهای خودش را داشت و… را تقسیم کرده بودیم و به صورت چرخشی انجام می دادیم و با هم در غربت زندگی دانشجویی دسته جمعی گرم و خوبی داشتیم.
اسم گروهمان را هم گذاشته بودیم "فرج صَمپزُف" که از به هم چسبانیدن حرف اول اسم بچه ها تشکیل می شد. بعدها شهید محسن فخری زاده عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین شد، رضایی عضو هیأت علمی دانشگاه قم، جندقی عضو هیأت علمی پردیس فارابی، صادقی عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین، میری که در دفاع مقدس شهید شد، پاینده که مدتی آموزش و پرورش و اهل بازار بود، زینلیان که بعد از گرفتن مدرک دکتری سکته کرد و درگذشت و فرهادی هم که از سازمان انرژی اتمی بازنشسته شد.
با توجه به مجاهدت ها و کوشش های بهادار و غرور انگیز شهیدانی همانند شهید فخری زاده در حوزه صنعت دفاعی و فناوری هسته ای در این برهه ضرورت توجه به این حوزه به چه میزان است؟
همانطور که اگر سیستم ایمنی بدن ما ضعیف شود، بدن به طعمه ای به اصطلاح دندانگیر برای میکروب ها تبدیل می شود که دیگر نه دست و نه پا و نه چشم و گوش و نه سایر اعضا بدن کارایی نخواهند داشت، سیستم دفاعی کشور نیز اگر مورد بی توجهی قرار گیرد کشور در اندک زمانی توسط دشمن و گرگ های دندان تیز کرده مورد تجاوز قرار می گیرد و جای جای کشور گرفتار هرج و مرج می شود، دیگر نه بازار و نه مدرسه و نه دانشگاه و نه هیچ جای دیگر امنیت ندارد و نه کسی آرامش.
همچون لیبی و حتی بدتر از آن به سرمان می آورند. پس باید به فکر قوی کردن خودمان در مقابل تهدیدات نظامی و سیاسی دشمنان و باید آماده دفاع از کشور و مردمان باشیم، باید از سرمایه های عظیمی که در اختیار داریم دفاع نماییم. باید دفاع را جزئی از هویت مان بدانیم تا اینکه دشمنانی که برای کشور ما دندان تیز کرده و ما را تهدید می کنند، فکر و خیال تعرض و توطئه را از سر خود بیرون کنند.
پژوهش های حوزه دانش هسته ای در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی باید تا چه اندازه گسترش پیدا کند تا جایگاه علمی کشور را بیش از گذشته ارتقا دهد؟ دانشگاه اراک در این عرصه تا چه اندازه موفق عمل کرده است؟
در افق سند چشم انداز جمهوری اسلامی، جامعه ایرانی، جامعه ای برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری و متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی، هدف گذاری شده است. در نقشه جامع علمی کشور که برای تحقق اهداف سند چشم انداز تنظیم شده است، ضرورت توسعه علوم و تکنولوژی های جدید و نافع، متناسب با نیازها و اولویت های کشور مورد تاکید قرار گرفته است.
یکی از اصلی ترین مباحث علوم و فناوری هسته ای بعنوان یکی از پیشرفته ترین فناوری های عصر حاضر، انرژی هسته ای است، این انرژی، نسبت به دیگر انرژی ها بمراتب انرژی پاک تری است و امروزه درصد قابل توجهی از انرژی مورد نیاز کشورها توسط انرژی هسته ای تامین می شود. الان بیش از ۴۳۰ نیروگاه هسته ای در جهان فعالند که از این تعداد ۹۹ نیروگاه در آمریکا، ۵۹ نیروگاه در فرانسه، ۵۵ نیروگاه در ژاپن، ۳۱ نیروگاه در روسیه، ۲۳ نیروگاه در بریتانیا، ۱۷ نیروگاه در آلمان، ۱۶ نیروگاه در هند، هشت نیروگاه در سرزمین های اشغالی فلسطین، ۲ نیروگاه در پاکستان، و فقط یک نیروگاه در ایران قرار دارد.
در واقع، فناوری هسته ای، در پنجاه سال اخیر وارد زندگی ما شده، بطوریکه امروزه این فناوری در ارتقا سطح زندگی مردم، رشد صنعت، توسعه کشاورزی و ارائه خدمات پزشکی نقش مهمی ایفا می کند. دانشگاه اراک در حدود سه دهه تلاش بی وقفه علمی با هدف تربیت جوانانی که بتوانند روش های پیشرفته پژوهشی را یاد گرفته و در رفع نیازهای کشور و نیز گسترش مرزهای دانش بکوشند و به یافته های تازه ای در جهان دانش دست یابند، توانسته است دانشجویانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش های مختلف فیزیک و مهندسی هسته ای تربیت کند.
در سالهای اخیر به شهادت رساندن خیلی از دانشمندان عرصه علمی را توسط دشمنان شاهد بودیم، به نظر شما با وجود انجام این اقدامات شرم آور از طرف دشمنان کشور بمنظور فعالیت هرچه بیشتر جوانان در عرصه های علمی و تحقیقاتی چه اقداماتی لازم است؟
علی رغم خواست دشمنان این مرز و بوم، جوانان ما هیچ گاه نباید از آموختن علم و فناوری هسته ای دست بردارند و بلکه باید برای اقتدار جمهوری اسلامی ایران با توان و سرعت هرچه بیشتر در این راه قدم بردارند و راه دانشمندانی چون شهیدان فخری زاده، شهریاری، احمدی روشن و علیمحمدی را ادامه دهند البته دولت هم موظف است زمینه و زیرساخت های لازم برای تحصیل و پژوهش جوانان، اندیشمندان و دانشمندان در رشته های مختلف علمی را فراهم آورد.
با توجه به اینکه چند سالی است که دانش هسته ای ایران به دست توانای دانشمندان کشور بومی شده است، جایگاه کشور را در این عرصه با وجود افراد برجسته علمی نسبت به سایر کشورها را چطور ارزیابی می کنید؟
به لطف خداوند متعال و به کمک تلاش بی وقفه مدرسان، پژوهشگران و دانشمندان کشورمان، دانش هسته ای طی سالهای اخیر، چنان سریع و پرشتاب توسعه یافته که هم اکنون، توانسته ایم از کشف معدن گرفته تا کیک زرد، از غنی سازی گرفته تا تولید و طراحی سوخت و پژوهش های گسترده در این عرصه را خودمان در داخل کشور انجام دهیم و با اتکا به نیروهای داخلی، جایگاهی درخور توجه در بین کشورهای صاحب فناوری هسته ای بیابیم.
چگونه می توان از صنعت هسته ای کشور پشتیبانی کرد؟
برای دسترسی به فناوری هسته ای، نیاز به استفاده از فناوری های مختلف است یعنی برای رسیدن به این فناوری بایستی از گرایش های گوناگون علمی از قبیل فیزیک، مکانیک، الکترونیک، برق، فناوری اطلاعات و …کمک گرفت. در نتیجه بمنظور دستیابی به دانش و فناوری هسته ای، باید نسل آینده کشورمان را در همه زمینه های علمی مورد نیاز تقویت نماییم تا صنعت هسته ای کشورمان بتواند بیش از پیش حرکت نماید و نیازهای مختلف کشور و مردم عزیزمان را مرتفع سازد.
در واقع اگر کشوری به فناوری هسته ای برسد، توانایی بازدارندگی پیدا می کند و اگر کشوری توان بازدارندگی داشته باشد، در جهان حرفی برای گفتن دارد. پس به جهت اینکه ما در این جهان بتوانیم با اقتدار زندگی نماییم باید از صنعت هسته ای کشورمان پشتیبانی و در امتداد تقویت آن بکوشیم.


منبع:

1399/09/23
13:58:44
5.0 / 5
1137
تگهای خبر: الكترونیك , تكنولوژی , خدمات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان