دارویی که قارچ ها را مجبور به خودکشی می کند
به گزارش کارا پیام، در تحقیقات پیشگامانه ای که توسط دانشگاه اکستر انجام شده است، دانشمندان دریافتند که رایج ترین ضد قارچ های جهان، عوامل بیماری زا را وادار می کنند تا خویش را از بین ببرند. این کشف نویدبخش بهبود روش هایی برای حفاظت از منابع غذایی و سلامت انسان است.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، هنگامی که صحبت از بیماری های قارچی گیاهان می شود، قارچ کش های آزول بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. حالا دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده اند که از راه آن آزول ها قارچ های بیماری زا را از بین می برند.
مکانیسم
به نقل از آی ای، در مطالعه ای به رهبری پروفسور گرو اشتاینبرگ (Gero Steinberg)، بررسی کرد که چه اتفاقی برای قارچ Zymoseptoria tritici می افتد.
آزول ها به صورت مستقیم آنزیم های موجود در سلول های بیماری زا را که ارگوسترول تولید می کنند، مورد هدف قرار می دهند. ارگوسترول نقش مهمی در حفظ ساختار و عملکرد غشای سلولی قارچ ایفا می کند، به این مفهوم که پیشگیری از سنتز آن منجر به بی ثباتی سلولی و مرگ می شود.
آنها از روش های تصویربرداری سلول زنده و ژنتیک مولکولی استفاده کردند، هدف این بود که بفهمند چرا مهار سنتز ارگوسترول منجر به مرگ سلول های قارچی می شود.
محققان کشف کردند که آزول ها سطوح ارگوسترول را کم می کنند و سایر فرآیندهای متابولیک را می افزایند و منجر به تجمع محصولات جانبی سمی می شوند. این امر فرآیندی به نام آپوپتوز یا به اصطلاح برنامه «خودکشی» را آغاز می کند که در نهایت سبب می شود سلول خودش را از بین ببرد.
مقاومت و آینده
گرو اشتاینبرگ، نویسنده اصلی این مطالعه، تصریح کرد که یافته های آنها درک رایج از نحوه از بین بردن عوامل بیماری زای قارچی توسط آزول ها را تغییر می دهد.
او می گوید: ما نشان می دهیم که آزول ها برنامه های «خودکشی» سلولی را راه اندازی می کنند که منجر به خود تخریبی عوامل بیماری زا می شود. این واکنش سلولی بعد از دو روز از آغاز درمان رخ می دهد. او می گوید که سلول ها بعد از یک دوره معین قرار گرفتن در معرض آزول ها به «نقطه ای بدون بازگشت» می رسند.
با این وجود، این به عوامل بیماری زا زمان بیشتری برای ایجاد مقاومت در مقابل آزول ها می دهد.
این محقق اضافه کرد: مطالعه ما فعالیت پرکاربردترین عوامل کنترل شیمیایی در عوامل بیماری زای گیاهی و انسانی در سراسر دنیا را نمایان می کند. هدف یافته های این مطالعه کمک به اصلاح استراتژی هایی است که می تواند جان انسان ها را نجات دهد و امنیت غذایی را در آینده تضمین کند.
مکانیسم مشابهی در قارچ برنج هم کشف شد. این قارچ سبب بیماری می شود و حدود ۳۰ درصد برنج را از بین می برد. آنها همینطور بعضی از داروهای ضد قارچ را آزمایش کردند و همه به همان پاسخ منجر شدند.
به عبارت دیگر، آنها به این نتیجه رسیدند که پیشگیری از سنتز ارگوسترول منجر به خود تخریبی سلول های بیماری زا می شود.
تامین امنیت تولید مواد غذایی و حفظ بهره وری کشاورزی
بیماری های قارچی تهدیدی قابل توجه برای کشاورزی جهانی و سلامت انسان است. این بیماری ها سالانه ۲۵ درصد از تولیدات گیاهی جهان را از بین می برند.
بیماری های قارچی علاوه بر تأثیر بر گیاهان، خطرات جدی برای سلامتی انسان ها هم دارند. آنها می توانند برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشند.
یکی از دفاع های اولیه در مقابل بیماری های قارچی در کشاورزی استفاده از قارچ کش های آزول است. قارچ کش های آزول برای حفاظت از محصولات در مقابل انواع عوامل بیماری زای قارچی حیاتی هستند و در نتیجه به تولید مواد غذایی و حفظ بهره وری کشاورزی کمک می کنند.
تکیه بر قارچ کش های آزول چالش هایی را بوجود می آورد. استفاده گسترده و مکرر از این مواد شیمیایی می تواند منجر به ایجاد مقاومت در جمعیت های قارچی شود. بنابراین، احتیاج به تحقیق و توسعه مداوم استراتژی های ضد قارچی جدید و درمان های جایگزین برای اطمینان از کنترل مؤثر بیماری های قارچی وجود دارد.
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب