آیا می توانید صدای انسان را از هوش مصنوعی تشخیص دهید؟

آیا می توانید صدای انسان را از هوش مصنوعی تشخیص دهید؟ کارا پیام: سازنده های گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی حالا این قابلیت را دارند که مکالمات صوتی ایجاد کنند که به صورت ترسناکی شبیه به صدای واقعی یک انسان است و لهجه ها، زمزمه کردن ها را شبیه سازی می کند و حتی می تواند نسخه ای مشابه صدای یک انسان واقعی عرضه نماید. پس چطور میتوان صدای هوش مصنوعی را از صدای انسان واقعی تشخیص داد؟


به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، این روزها گفتگو با هوش مصنوعی کار بسیار آسانی است. کافی است از چند چت بات سوال بپرسید و آنها حتی بصورت شفاهی پاسخ جذابی را ارائه خواهند کرد. می توانید با آنها به چندین زبان چت کنید یا درخواست کنید که با یک گویش یا لهجه خاص به شما پاسخ بدهند.
به نقل از بی بی سی، حالا حتی می توان از ابزارهای شبیه سازی گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی برای شبیه سازی صدای انسان های واقعی استفاده نمود. یکی از این ابزارها بتازگی برای شبیه سازی صدای پخش گوینده فقید بریتانیایی سر مایکل پارکینسون(Sir (Michael Parkinson برای تولید یک مجموعه پادکست هشت قسمتی استفاده شد، در حالیکه گوینده تاریخ طبیعی سر دیوید آتنبرو(Sir David Attenborough) از شنیدن صدای خودش که توسط هوش مصنوعی شبیه سازی شده بود «عمیقاً آشفته» شد.
در بعضی موارد از این تکنولوژی برای کلاهبرداری های پیچیده استفاده می شود تا افراد را فریب دهند که پول را به مجرمان تحویل دهند.
البته همه ی صداهای تولید شده توسط هوش مصنوعی برای مقاصد مجرمانه استفاده نمی شوند. آنها همین طور در چت بات های مدلهای زبانی بزرگ استفاده می شوند تا بتوانند به روشی بسیار طبیعی تر و قانع کننده تر صحبت کنند. برای نمونه، عملکرد صوتی چت جی پی تی حالا می تواند با استفاده از تغییرات لحن و تاکید بر کلمات خاص به روش های بسیار مشابهی که یک انسان برای انتقال همدلی و احساس بیان می کند، پاسخ دهد. همین طور می تواند نشانه های غیرکلامی مانند آه کشیدن و گریه را دریافت کند و به ۵۰ زبان صحبت کند و لهجه هم داشته باشد. حتی می تواند از جانب کاربران جهت کمک به آنها، تماس تلفنی برقرار کند.
این توانایی ها یک سوال قابل توجه را بر می انگیزد: آیا نکته ای منحصر به فرد در صدای انسان وجود دارد که به ما کمک نماید آنرا از گفتار هوش مصنوعی تمیز دهیم؟
جاناتان هرینگتون(Jonathan Harrington)، استاد آوایی و پردازش گفتار دیجیتال در دانشگاه مونیخ، آلمان، دهه ها را صرف مطالعه پیچیدگی های نحوه صحبت کردن، تولید صداهای کلمات و لهجه های انسان کرده است. حتی او نیز تحت تأثیر قابلیت های صوتی هوش مصنوعی قرار گرفته است.
او می گوید: در ۵۰ سال گذشته، و خصوصاً به تازگی، سیستم های تولید و ترکیب گفتار به قدری بهبود یافته اند که تشخیص صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی از صدای واقعی بسیار دشوار است.
اما او معتقد می باشد که هنوز برخی نشانه های مهم وجود دارد که می تواند به ما کمک نماید تا بفهمیم درحال صحبت با یک انسان هستیم یا با یک هوش مصنوعی.
با این وجود، پیش از پرداختن به این موضوع، تصمیم گرفتیم یک چالش کوچک ترتیب دهیم تا ببینیم صدای تولید شده توسط هوش مصنوعی تا چه اندازه می تواند متقاعد کننده باشد. برای انجام این کار، از معمار هوش مصنوعی استرن دانشگاه نیویورک، کانر گرنان(Conor Grennan)، خواستیم دو کلیپ صوتی بوجود آورد که بخش های کوتاهی از متن در آن خوانده می شود.
یکی قسمتی از داستان کلاسیک لوئیس کارول، «آلیس در سرزمین عجایب» بود که توسط گرنان خوانده شد و دیگری بخش مشابهی بود که با ابزار شبیه سازی گفتار هوش مصنوعی از شرکت نرم افزار الون لبز(ElevenLabs) تولید شد. می توانید هر دوی آنها را در ادامه گوش دهید تا ببینید آیا می توانید تفاوت را تشخیص دهید یا خیر. پاسخ این سوال را در آخر خواهیم داد اما قبل از آن به نکاتی می پردازیم که می توانند برای تشخیص هوش مصنوعی از انسان واقعی مفید باشند.


منبع:

1403/09/08
13:35:58
5.0 / 5
119
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان