بازآموزی مغز، امید تازه ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می زند
کارا پیام: اگر کلید کاهش درد مزمن نه روبرو شدن با علایم، بلکه تنظیم احساساتتان باشد، چه خواهد شد؟ یک مطالعه جدید نشان میدهد که بازآموزی مغز برای کاهش احساسات منفی و افزایش احساسات مثبت می تواند درمانی مؤثر برای درد مداوم و طولانی مدت باشد.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، این مطالعه که توسط پژوهشگران دانشگاه نیو ساوث ولز (UNSW) و سیدنی و تحقیقات علوم اعصاب استرالیا (NeuRA) انجام شد، شامل ۸۹ شرکت کننده در سراسر استرالیا با سن ۲۶ تا ۷۷ سال بود که از درد مزمن رنج می بردند. آنها در یک برنامه ۹ هفته ای برای توسعه ذهن آگاهی، مهارت های تنظیم احساسات و تحمل پریشانی جهت کمک به عبور از بحران عاطفی شرکت نمودند.
به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دریافتند که درد مزمن فقط یک حس جسمانی نیست، بلکه به وضعیت عاطفی بیماران نیز مرتبط می باشد. حتی گزارش شده است که موجب افزایش اضطراب و افسردگی می شود و اختلال در تنظیم احساسات، یکی از خاصیت های معمول این بیماری در میان افرادی است که با آنها صحبت کردند. علاوه بر این، خیلی از افراد اشاره کردند که درد آنها در مواقع استرس بطور قابل توجهی بدتر می شود. همین طور می تواند به یک چرخه معیوب منجر شود، به صورتی که استرس درد بیشتری را به همراه داشته باشد و موجب استرس بیشتر شود.
تعدادی از این موارد بطور معمول شناخته شده هستند. با این وجود، بتازگی یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ تغییر قابل اندازه گیری در مغز ناشی از درد مزمن را نشان داد که با کاهش یک انتقال دهنده عصبی به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در قشر جلوی مغز رخ می داد. این قسمتی از مغز است که احساسات را کنترل می کند و گابا (GABA) ماده شیمیایی مغز است که به آرام کردن مدارهای مغزی کمک می نماید. به همین ترتیب، پژوهشگران فرض کردند که اگر بتوانیم مغز را آرام نماییم، می توانیم از پریشانی عاطفی جلوگیری نماییم و درد مزمن را کاهش دهیم.
برنامه پژوهشگران، که درمان درد و احساسات نامیده می شود، به صورت هشت جلسه گروهی در زوم با شرکت کنندگان، یک کتابچه راهنمای پشتیبانی با اطلاعات و برگه های تمرین بیشتر و یک اپلیکیشن تلفن همراه برای راهنمایی بیماران در انجام وظایف در هر یک از مهارت های مورد نیاز برای توسعه تنظیم عاطفی بهتر بود.
گروه تحقیقاتی، به رهبری پروفسور سیلویا گاستین (Sylvia Gustin) از دانشگاه نیوساوث ولز و دکتر نل نورمن-نات (Nell Norman-Nott)، یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده انجام دادند که نیمی از شرکت کنندگان تحت این درمان قرار گرفتند و نیمی دیگر فقط درمان های معمول درد خودرا دنبال کردند. وقتی آنها بعد از ۹ هفته و شش ماه ارزیابی شدند، افرادی که تحت درمان بازآموزی مغز قرار گرفتند، در مقایسه با گروه کنترل، بهبود قابل توجهی در اختلال تنظیم احساسات نشان دادند و همین طور از بهبود کیفیت خواب بهره مند شدند.
آنهایی که تحت درمان درد و احساسات قرار گرفتند، شدت درد کمتری را نیز گزارش کردند. در این عامل، در عرض شش ماه، تفاوت قابل توجهی بین دو گروه وجود داشت. یکی از بیماران گزارش داد که اجرای این درمان آسان بوده و آنرا در مقایسه با درمان شناختی رفتاری، با زندگی روزمره خود هسمو می داند. دیگری گزارش داد که توانسته است مصرف مورفین خودرا برای کاهش درد و افزایش سطح انرژی کم کند.
در حالیکه نتایج انتشار یافته در مجله پزشکی JAMA Network Open دلگرم کننده است، اما از یک کارآزمایی کوچک حاصل شده است. پژوهشگران قصد دارند کار خودرا گسترش دهند و مرحله بعدی آزمایش ها از سال ۲۰۲۶ شروع می شود.
اگر ثابت شود که این تکنیک برای تعداد بیشتری از افراد مؤثر است، می تواند یک پیشرفت بزرگ برای ۲۰ تا ۳۰ درصد از جمعیت جهان باشد که ماه ها تا دهه ها از درد مزمن رنج می برند. گاستین و نورمن-نات همین طور تأکید می کنند که برنامه آنها می تواند از راه دور و آنلاین ارائه شود، به این مفهوم که می تواند بدون نیاز به فضاها یا تجهیزات خاص به افراد در مناطق دورافتاده و روستایی برسد و بطور بالقوه شرایط زندگی افراد بیشتری را بهبود بخشد.
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب