تفاهم نامه ای برای توسعه کارهای علمی و حل مسایل صنعت آب با کمک نخبگان
کارا پیام: تفاهم نامه ای میان شرکت آبفای قزوین و بنیاد نخبگان استان برای توسعه کارهای علمی و حل مسایل صنعت آب به امضا رسید. در این همکاری فناوری هایی نظیر تصفیه آب با نانوکلر و حذف ارسنیک با جاذب های نوین مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش کارا پیام به نقل از ایسنا، با هدف توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی، تفاهمنامه مشترکی بین داراب بیرنوندی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین و نوشین بیگدلی، رئیس بنیاد نخبگان این استان امضاء شد.
مدیر عامل شرکت آبفای استان قزوین در نشستی که بدین منظور برگزار شد، اظهار داشت: به دنبال رفع واقعی مشکلات صنعت آب و فاضلاب از راه ارتباط بخشی بین بنیاد و صنعت با اجرای پژوهش های علمی مورد نیاز هستیم و در این حوزه به صرف تولید و انتشار گزارش بسنده نمی نماییم.
بیرنوندی همینطور ظرفیتهای موجود و عملیاتی شده تحقیقاتی در این شرکت نظیر حذف ارسنیک از آب آشامیدنی از راه تولید جاذب گرانول آهن، تعمیر دستگاههای سنجش لحظه ای آنلاین، تصفیه فاضلاب با استفاده از نانو کلر و انتخاب روش های اقتصادی تصفیه فاضلاب جوامع کوچک را همچون پروژه های تحقیقاتی کاربردی صورت گرفته در این شرکت خواند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین هم در سخنانی استفاده از ظرفیت در کنار هم قرار دادن نخبگان و خبرگان را باعث شکوفایی بیشتر از پیش صنعت آب و فاضلاب استان دانست.
بیگدلی در ادامه موضوع هایی چون مدیریت دانش، هوشمندسازی فعالیتها، افزایش بهره وری و بازیافت فاضلاب و پساب را از مواردی برشمرد که می تواند فصل آغاز پژوهشها و همکاریهای مشترک قرار گیرد.
به دنبال تشدید بحران کم آبی و آلودگی منابع آب، فناوری نانو بعنوان راهکاری نوین و کارآمد در تصفیه آب شرب وارد میدان شده است. یکی از نوآوری های قابل توجه در این حوزه، استفاده از فناوری نانوکاویتاسیون برای حذف ارسنیک و فلزات سنگین از آب است؛ راهکاری که بدون احتیاج به مواد اکسیدکننده شیمیایی، کارآمدی و طول عمر جاذب های تصفیه را به صورت قابل ملاحظه ای بالا می برد و در عین حال هزینه های عملیاتی را ۲ تا ۳ برابر می کاهد.
در این فناوری، با طراحی خاص کانال های راکتور، جریان مایع به سرعت های بسیار بالا رسیده و در اثر کاهش ناگهانی فشار، حباب هایی در مقیاس نانو ایجاد و سپس منفجر می شوند. انفجار این حباب ها انرژی بالایی آزاد می کند که می تواند واکنش های شیمیایی مؤثر همچون اکسیداسیون ارسنیک سه ظرفیتی (As III) به فرم پنج ظرفیتی (As V) را در دمای معمولی انجام دهد. فرم پنج ظرفیتی ارسنیک قابلیت جذب بسیار بالایی روی جاذب های آلومینایی دارد.
همینطور با استفاده از نانوذرات آهن روی جاذب ها، کارآمدی و ظرفیت جذب بیشتر شده و امکان بازیافت مکرر این جاذب ها فراهم می شود. این شیوه نه تنها سبب کاهش حجم پساب آلوده در فرآیندهای بازیابی می شود، بلکه سازگاری بهتری با شرایط مختلف آب در مناطق متعدد دارد، در حالیکه خیلی از روش های سنتی مانند اسمز معکوس یا تبادل یونی با محدودیت هایی در شرایط خاص روبرو هستند.
منبع: كارا پیام
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب