جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد

جنگ نظامی تمام شده، اما جنگ سایبری و شناختی ادامه دارد به گزارش کارا پیام، دبیر شورایعالی فضای مجازی اظهار داشت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بشکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه ای ادامه دارد.


به گزارش کارا پیام به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی عصر روز چهارشنبه (۱ مرداد ۱۴۰۴) طی سخنانی در نخستین جلسه شورای فضای مجازی استان اصفهان که با حضور استاندار و مقامات استانی برگزار می شد، طی سخنانی با اعلان اینکه چاره مشکلات کشور همچون عدالت آموزشی، دسترسی به بازار، خدمات دولتی و … در خود مشکل نیست، بلکه این مشکلات را میتوان با کمک فضای مجازی و عرضه خدمات فضای مجازی حل کرد؛ اظهار داشت: چالش های فضای مجازی در فضای مجازی نیست، بلکه در فضای سنتی است؛ مثلا اگر فضای سنتی مناسبی برای اوقات فراغت مردم داشتیم، تا این اندازه چالش حضور مردم در این فضا را برای سپری کردن اوقات فراغتشان نداشتیم. ازاین رو هر چقدر فضای سنتی توسعه یابد، به فضای مجازی کمک شده است.

در فضای مجازی تنها ۱۰ کشور داریم

وی با اشاره به اینکه برخلاف فضای سنتی که کشورها در آن تعریف و هویت دارند، در فضای مجازی تنها چند کشور داریم، اضافه کرد: در فضای مجازی حدود ده کشور داریم و بقیه کشورها وجود خارجی ندارند. دبیر شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد: در واقع کشورهایی که توانستند ظرفیت سرزمینی و میراث تاریخی خویش را حفظ کنند، در فضای مجازی کم هستند و خوشبختانه ایران هم در این فضا با زحمت هایی که در حوزه اقتصاد دیجیتال و سایر حوزه ها کشیده شده، ظرفیت خوبی بوجود آمده که این ظرفیت، وابسته نیست و هویت دارد. آقامیری با اشاره به اینکه در نقطه حساس تاریخی هستیم که شکل دهنده آینده ایران است؛ اشاره کرد: در شبکه ملی اطلاعات ۴ لایه تعریف شده که لایه اول، لایه زیرساخت و خدمات پایه است که عمده آن برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که خوشبختانه در این زمینه در شرایط خوبی هستیم و در واقع باید زیرساخت خوب داشته باشیم تا بتوانیم خدماتی که مردم نیاز دارند را به شکل پایدار تأمین نماییم.

تداوم خدمات و افزایش تاب آوری در مردم

وی با اشاره به اینکه هر چه قدر بتوانیم نیازمندی های این حوزه را به شکل بومی برطرف نماییم، در شرایط بحران مانند جنگ می توانیم خدمت به مردم را تضمین کنیم؛ گفت: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اقتصاد دیجیتال نقشی مهم و تأثیرگذاری ایفا کرد و به مردم با تداوم عرضه خدمات، آرامش داد و این بسیار پرارزش است؛ در واقع تداوم عرضه خدمات توسط کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال، تاب آوری مردم را در جنگ افزایش داد. رئیس مرکز ملی فضای مجازی همینطور با اشاره به اینکه لایه دوم، خدمات کاربردی است؛ اظهار داشت: باید این لایه توسعه یابد و بخش اصلی اقتصاد دیجیتال در این لایه تعریف می شود. یکی از علل حرکت بسمت استان ها در این لایه بدین سبب بود تا از مزیت ها و نقاط قوت هر استان برای توسعه آن بتوان بهره برد که این اتفاق سبب ایجاد تنوع ارائه خدمت و اشتغالزایی می شود. آقامیری در مورد لایه سوم هم اضافه کرد: لایه محتوا نسبت به سایر لایه ها بسیار اهمیت دارد و اگر بهترین زیرساخت و خدمات کاربردی هم داشته باشیم، صرفا بهترین جاده را داریم، اما محتوا در واقع ماشینی است که در آن تردد می کند، ازاین رو بسیار اهمیت دارد. وی اشاره کرد: امروزه با توسعه فناوری، محتوا به صورت همزمان به ۵۰ زبان منتشر می شود که این البته فرصتی برای ما هم هست که بتوانیم محتوای خودمان را به زبان های دیگر مبدل کرده و میراث دینی، تاریخی و فرهنگ غنی ایرانی را به گوش جهانیان برسانیم. ازاین رو اگر در این زمینه سرمایه گذاری نماییم، توسعه فرهنگی پایداری خواهیم داشت و می توانیم گفتمان سازی نماییم. رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه باید قالب محتوای جدید را شناسایی نماییم و دیجیتالی کردن محتواها، کافی نیست، گفت: اقتصاد محتوا بحث بسیار مهمی در این لایه است و متاسفانه در کشور ما، استفاده از محتواهای دیگر کشورها به جای تولید، به سبب صرفه اقتصادی، اقبال بیشتری دارد، این در حالیست که ما باید به لحاظ محتوایی تولیدکننده باشیم. آقامیری در مورد تاثیر هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات هم اظهار داشت: هوش مصنوعی به سرعت درحال توسعه و فراگیر شدن است و در آینده، با وجود هوش مصنوعی حتما رساندن پیام به دسته های مختلف مخاطبان سخت تر خواهد شد و احتمالا افراد جامعه صرفا محدود به ارتباط با هوش مصنوعی می شوند که این محدوده ارتباطی رسیدن پیام به جامعه هدف را سخت تر می کند.

جنگ نظامی تمام شده اما جنگ سایبری ادامه دارد

دبیر شورای عالی فضای مجازی در قسمت پایانی سخنان خود با اشاره به توقف درگیری های نظامی، اشاره کرد: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بشکل نظامی تمام شده، اما همچنان جنگ سایبری و جنگ شناختی و رسانه ای ادامه دارد. آقامیری در انتها اظهار داشت: مهم ترین عنصری که اقتدار کشور را در دوران جنگ تحمیلی نشان داد، اتحاد و پشتیبانی مردم بود. ازاین رو دشمن برای مرحله بعد این وحدت را هدف قرار گرفته و با انواع ابزارها به دنبال تأثیرگذاری در این حوزه می باشد و به این علت تحلیل جنگ شناختی بسیار اهمیت دارد.

1404/05/02
18:54:16
5.0 / 5
43
تگهای خبر: خدمات , دیجیتال , سایبر , سرمایه گذاری
این مطلب کاراپیام را پسندیدین؟
(1)
(0)
مطالب مرتبط جدید کاراپیام
نظرات بینندگان کاراپیام در مورد این مطلب
نظرتان در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کارا پيام
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان : کارا پیام، فراتر از یک پیام رسان