وزیر ارتباطات مطرح كرد

زیرساخت فقهی فضای مجازی ما چیست؟

زیرساخت فقهی فضای مجازی ما چیست؟ كارا پیام: وزیر ارتباطات از سازمانهای مردمی و بخش خصوصی كه متاثر از قوانین این حوزه هستند خواست كه بخش های حقوقی خویش را فعال كرده و نظرات خویش را پیش از تصویب لوایح حقوقی فناوری اطلاعات اعلام كنند.


به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر اتباطات و فناوری اطلاعات - امروز در همایش جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات كه در محل این وزارتخانه برگزار شد، با تاكید بر اینكه باید دید زیرساخت فقهی فضای مجازی ما چیست؟ و اینكه گزارشی در این باره برای ارسال به فقها آماده شده است اظهار نمود: اكنون دو راه حل داریم، اینكه یا زیرساختها را توسعه نداده و متوقف نماییم تا بخشهای خدماتی و فرهنگی خودشان را برسانند و دیگر اینكه بیاییم به آنها كمك نماییم.

نقض حریم خصوصی توسط اپراتورها
وی با اشاره به گزارش شب گذشته مركز ماهر كه به نقض حریم خصوصی توسط اپراتورها اشاره داشت تصریح كرد: متأسفانه دیشب گزارشی توسط این مركز به دست بنده رسید در خصوص اینكه ظاهرا اپراتورهای تلفن همراه با استفاده از آی پی آدرس، شماره مشتركان را استخراج كرده و برای آنها تبلیغات ارسال می كنند كه بنده دستور جلوگیری و توقف این كار را دادم اما واقعا با عنایت به اینكه خلأ قانونی در این بخش داریم، فعلا با نظام سلیقه به برخورد با چنین اقداماتی می پردازیم.
او این روند را جزو آفات دانست و خاطرنشان كرد: با عنایت به اینكه تمامی ابعاد شبكه ملی اطلاعات با یكدیگر توسعه داده نشده است، شاهد بروز چنین اتفاقاتی هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه آفات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در فضای مجازی اشاعه پیدا كرده است، اظهار داشت: ابعاد حریم خصوصی متاسفانه در فضای مجازی مشخص نمی باشد. نخستین مساله این است كه ما مشخص نماییم می خواهیم در لایه خدمات و محتوا به كجا برسیم و نهادهای متولی كدام اند. در این حوزه تبیین تنها وظیفه وزارت ارتباطات نیست بلكه نهادهای دیگر هم باید این مساله را به صورت جدی پیگیری كنند و اگر كم كاری در آن نهادها صورت می گیرد، شاید به خاطر عدم آگاهی شان از تاثیرگذاری فضای مجازی در آینده دنیاست.
آذری جهرمی در ادامه با بیان این كه ما همینطور در نظام اسلامی زندگی می نماییم و باید در این فضا به موضوعات فقهی هم توجه داشته باشیم، اظهار نمود: برخی به پول ارزهای دیجیتال ایراد فقهی می گیرند. بحث حریم خصوصی هم یكی از این مسائل است كه زیرساخت شرعی دارد و در قرآن درباره لزوم حفظ حریم خصوصی آیات زیادی آمده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در عرصه حریم خصوصی باید وزارت ارتباطات وارد عمل شوند و فقها هم كمك استنتاجی كنند تا بتوانیم قوانین و مقرراتی را در این حوزه تنظیم نماییم.
وی با تفكیك بحث قوانین و نظارت بر قوانین، اظهار نمود: در بحث دوم باید نظام نظارت بر قوانین را اصلاح كنیم؛ باید دقیقا مشخص شود نظارت سیستمی ما برای كشف سرك كشیدن حریم خصوصی كجاست و كیست؟ وقتی نظام مالكیت فكری و معنوی جاری نشود، هیچ امنیتی در تولید در فضای مجازی را هم نخواهیم داشت.
آذری جهرمی با اشاره به بلاك چین ها بعنوان حل كننده نظام هویت و مالكیت معنوی، اظهار نمود: باید بعنوان یك نگاه فرصت محور به این مقوله بپردازیم، چون كه اگر نتوانیم چارچوبی را در این حوزه تهیه نماییم، چارچوب های دیگران بر ما تحمیل خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نهایت از همه شركت ها و سازمان های مردم نهاد و همینطور صاحبنظران و نخبگان حوزه ICT خواست تا برای بهتر شدن تدوین لوایح نظرات سازنده خویش را عرضه كنند، چون كه این لوایح از اهمیت بسیار ضروری برای پیشبرد مسائل این حوزه برخوردار می باشد.



1396/12/05
19:47:50
5.0 / 5
4804
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان