به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، تلگرام در ایام اخیر نسخه ۴. ۴ این پیام رسان را عرضه كرد؛ مدیرعامل تلگرام ضمن اشاره به خصوصیت های جدید، از پشتیبانی زبان های بیشتری از جمله زبان فارسی اطلاع داد. این در شرایطی است كه در یك ماه گذشته اختلافات با این پیام رسان افزایش یافته و اخباری مبنی بر اعلام جرم و شایعه هایی مبنی بر مسدود كردن تلگرام به گوش می رسد.
لایو لوكیشن (موقعیت مكانی لحظه ای) یكی از خصوصیت های جدیدترین نسخه تلگرام است. بدین ترتیب این پس می توان موقعیت مكانی را به صورت زنده به اشتراك گذاشت و مخاطب شما هم می تواند به صورت لحظه ای، موقعیت مكانی تان را روی نقشه مشاهده كند. ازاین رو دیگر نیازی به ارسال دستی نیست. این خصوصیت خصوصا برای زمان هایی كه قصد ملاقات یكدیگر را دارید كاربردی خواهد بود. خصوصیت دیگر آخرین نسخه، پلیر جدید است كه بازطراحی شده و امكانات بیشتری دارد.
زبان فارسی در راه تلگرام
اما یكی از خصوصیت هایی كه شاید به طور خاص برای كاربران كشورهای غیرانگلیسی زبان اهمیت داشته باشد، پلتفرم ترجمه است. پاول دوروف در كانال تلگرامی خود نوشته است: تلگرام نسخه ۴. ۴ از خیلی از زبان هایی كه از ما خواسته بودید پشتیبانی می كند، از جمله فرانسوی، اندونزیایی، مالزیایی، روسی، اوكرایتی و -به زودی- فارسی.
اوایل مهر ماه سال جاری، عباس جعفری دولت آبادی -دادستان تهران- با اشاره به اینكه علیه مدیریت تلگرام اعلام جرم شده و این پرونده به ناحیه امور بین الملل دادسرای تهران ارجاع شده است، اظهار داشت: اینكه شبكه تلگرام خویش را تابع قوانین غربی می داند، مانع از رسیدگی به این اعلام جرم نخواهد بود. به باعث این اعلام جرم، شبكه تلگرام علاوه بر عرضه خدمات به گروه های تروریستی از جمله گروه داعش، به بستری مناسب برای فعالیت سایر گروه های مجرمانه سازمان یافته تبدیل شده و ارتكاب جرایم هرزه نگاری كودكان، قاچاق انسان و مواد مخدر را ترویج و تسهیل كرده است.
در واكنش به این اظهارات، پاول دوروف - مدیرعامل تلگرام - كه معمولا در پاسخ به توییت دنبال كنندگان خود در شبكه اجتماعی توییتر، به اظهارات این چنینی واكنش نشان می دهد، نوشت: از شنیدن این مورد تعجب می كنم. ما به طور فعال محتوای تروریستی و پورنوگرافی را در ایران مسدود می كنیم. فكر می كنم دلایل اصلی، متفاوت از این موضوعات باشد.
در ادامه این جریان، دوروف در حالی كه مدعی شد كه علت فشارها علیه تلگرام، دفاع این شركت از اطلاعات شخصی كاربران در برابر خواسته های غیرمتعارف دولت هاست، اعلام نمود: فعالیت تلگرام را در كشورهایی كه بر آن فشار وارد كنند، متوقف می كنیم. تعقیب قضایی تلگرام در ایران و روسیه خطری را برای این شركت بوجود نمی آورد زیرا ما در هیچ كدام از این دو كشور به عنوان شخصیت حقوقی حضور نداریم.
آغاز ارتباط جهرمی با دوروف در توییتر
اما بعد از این كه تلگرام دسترسی كاربران ایرانی را به بهانه مقابله با اسپم ها به گروه های بین المللی در تلگرام محدود كرده بود، آذری جهرمی با توئیتی اعتراضی خطاب به پاول دوروف گفت كه به جای محدود كردن دسترسی كاربران ایرانی، بهتر است راهكاری دیگر برای مقابله پیدا كنید. پاول دوروف -مدیر تلگرام- هم به توئیت وزیر ارتباطات پاسخ داده و اظهار داشته بود: ممنون بابت فیدبك، ما قابلیت گروه های عمومی را برای ایرانیان، به محض حل مشكلات فنی در اكتبر (۹ آبان) فعال می كنیم.
همچنین چندی بعد آذری جهرمی در توئیت خود خطاب به پاول دوروف نوشت: ما از جریان آزاد اطلاعات حمایت می كنیم اما اشاعه كینه ورزی و اطلاعات نادرست در فضای سایبری را محكوم می كنیم. این بار هم دوروف به توییت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پاسخ داد و نوشت: قوانین تلگرام، ارتباطات خشونت آمیز و تنفرآمیز را منع می كند. ما به كاربرانمان خود تكیه كرده تا محتواهای عمومی كه این قانون را زیر پا می گذارد گزارش دهند.
در نهایت، اینكه اضافه شدن زبان فارسی به پیام رسان تلگرام چه مزایایی دارد و آیا می توان آن را تلاشی برای تولید تعامل مثبت با ایران ارزیابی كرد و یا درگیری های تلگرام و مقامات ایرانی بر سر خواسته هایشان همچنان ادامه خواهد داشت و دوروف بر توقف خدمات خود اصرار می ورزد، در آینده مشخص می گردد.