مروری بر مهمترین خبرهای اقتصادی امروز
مراقب حباب دلار باشید
كارا پیام: به قول برخی كارشناسان، قیمت واقعی دلار بین ۷ تا ۸ هزار تومان است و مابقی آن حباب است كه باید كاهش پیدا كند.
به گزارش كارا پیام به نقل از ایسنا، در چند ماه اخیر مبحث ارز و نرخ آن از مهمترین خبرهای روز اقتصادی بوده است به خصوص آنكه در ایام اخیر نرخ ارز در بازار غیررسمی جهش های تازه ای كرد كه بی سابقه بود.
در این شرایط یك كارشناس اقتصادی تاكید كرده است كه "باید آگاهی های لازم به مردم داده شود و آن ها بدانند كه قیمت واقعی ارز با در نظر گرفتن تورم ارزی و ریالی نسبت به سال ۲۰۰۵ میلادی و برپایه آنچه در بازار ثانویه كشف شده، در حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸۰۰۰ هزار تومان است و ارقام بیش از این كه هم اكنون خرید و فروش می گردد دارای قیمت حبابی است".
رضا مسرور خاطرنشان كرده كه "در حال حاضر قیمت ارز بیش از ۳ هزار تومان حباب دارد و امیدوار هستیم كه بانك مركزی در زمان مناسب نسبت به كنترل بازار ارز اقدام كند".
در چنین اوضاع احوالی شهروندان فریب جهش های بی قاعده نرخ ارز در بازار غیررسمی را نخورده و جذب چنین بازاری نشوند چونكه در نهایت ضرر خواهند كرد.
امروز قیمت ارز در بازار غیررسمی نسبت به قیمت روز گذشته، كاهش یافته است.
بازار ثانویه ارز راه اندازی شود
اما در خبر دیگری در رابطه با نرخ ارز یك استاد دانشگاه با اشاره به اینكه بانك مركزی باید ارز پتروشیمی ها، فولاد و معادن را به بازار ثانویه ارز وارد كند، این تصمیم را ضروری اما دیرهنگام توصیف كرد.
محمود باغجری - استاد دانشگاه شهید بهشتی - با مشكوك خواندن بعضی از اتفاقات روزهای گذشته در بازار ارز افزود: احتمال دارد مسائلی بین بعضی از بازیگران بزرگ و دلالان بازار ارز در جریان باشد كه ما از آن بی اطلاع باشیم؛ چراكه اساسا این جهش های قیمتی بازارهای ارز توجیه منطقی ندارد.
این استاد دانشگاه همینطور به اصطلاح اقتصادی "پیشخور" هم اشاره نمود و خاطرنشان كرد: اگر در زمانی كه دلار هنوز روی ۷۰۰۰ تومان بود، ارز ناشی از صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و معادن، به بازار ثانویه وارد می شد و با قیمت روز مورد مبادله قرار می گرفت، می توانست بازار را كنترل كند؛ امری كه هنوز هم هرچند دیرهنگام اما باید به اجرا دربیاید.
باغجری البته پیش بینی نمود تا چند روز آینده در بازارهای ارزی شاهد آرامشی نسبی باشیم.
۱۲۰ میلیارد دلار، ذخایر ارزی ایران
در پی روند صعودی قیمت ها در بازار ارز و طلا و شدت گرفتن آن، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران دلیل آن را جو روانی و سوداگری عنوان و خاطرنشان كرد: ذخایر ارزی كشور از ۱۲۰ میلیارد دلار هم بیشتر است؛ بنابراین كمبودی نداریم. از جانب دیگر هفت سال نرخ ارز ثابت نگه داشته شده است.
جمشید عدالتیان شهریاری درباره منبع اعلام ذخایر ارزی دولت اظهار داشت: علاوه بر اینكه بانك جهانی این مبلغ را اعلام نموده، رییس سازمان برنامه و بودجه هم این مورد را اذعان كرده كه "مشكل ارزی نداریم و ذخایر نفتی ۱۲۰ میلیارد دلار است". همینطور رییس جمهوری اعلام نموده كه "صادرات غیرنفتی نسبت به واردات پیشی گرفته است"؛ ازاین رو با عنایت به مجموع صادرات نفتی و غیر نفتی، ذخایر ارزی از ۱۲۰ میلیارد دلار هم باید بیشتر باشد.
تولید تندر ۹۰ و ساندرو ادامه می یابد
اما در خبر مهم دیگری امروز رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی تاكید كرد تولید خودروهای خانواده تندر ۹۰ و ساندرو متوقف نخواهد شد.
پیش از این اخباری در خصوص احتمال توقف تولید محصولات رنو در ایران در نیمه دوم سال جاری میلادی، انتشار یافته بود با این وجود محمدرضا نجفی منش تصریح كرد كه "شركت رنو هم همچون سایر شركتهای بین المللی از تحریم ها متاثر خواهد شد اما برخلاف آنچه كه گفته شده، فعالیت هایش را در ایران متوقف نخواهد كرد".
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی تاكید كرده است: طبق بررسی ما سطح فعالیت های رنو در ایران به علت تحریمها و مشكلات نقل و انتقال مالی كاهش خواهد یافت اما به هیچ وجه قطع نخواهد شد ازاین رو برخلاف آنچه كه گفته شده تولید محصولات فعلی رنو در ایران شامل خانواده تندر ۹۰ و ساندرو همچنان ادامه یافته و متوقف نخواهد شد.
حسابهای بانكی بی هویت مسدود می شوند
با به انتها رسیدن مهلت بانك مركزی برای بانك ها به منظور تعیین تكلیف حساب های بدون هویت، بزودی تمامی این حساب ها در صورت عدم رسیدگی، مسدود و غیرفعال خواهند شد.
گرچه آمار جدیدی از حساب های بانكی بدون هویت وجود ندارد؛ اما آخرین آمار در نیمه سال ۱۳۹۵ نشان می داد كه تعداد كل حساب های بانكی كه بالغ بر ۴۴۷ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۳۵۷ مورد متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی بوده است. از این تعداد ۴۱۶ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۴۲۷ حساب دارای شماره ملی، شناسه ملی یا شماره اختصاصی اتباع خارجی بود و تعداد حساب های فاقد شماره ملی، شناسه ملی و یا شماره ملی اتباع خارجی به حدود ۳۰ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۹۲۷ حساب می رسید.
مردادماه سال قبل بخشنامه ای به شبكه بانكی ابلاغ و این مورد مورد توجه قرار گرفت و قرار بر این بود كه تا اردیبهشت ماه سال جاری این حسابها مورد رسیدگی قرار گیرد. با عنایت به گذشت این زمان و آخر مهلت تعیین شده از جانب بانك مركزی این روزها بانك ها هر كدام طی فراخوانی از مشتریان خود به آن ها اخطار داده اند كه اگر تا زمان مشخص برای فعال سازی حساب خود رجوع نكنند، مسدود شده و هیچگونه امكان استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
از قیمت برق چه خبر؟
وضعیت فعلی صنعت برق و تفاوت فاحش قیمت تمام شده با آنچه از مشتركان دریافت می گردد باعث شد تا مجلس شورای اسلامی پیشنهادات وزارت نیرو برای افزایش قیمت برق را جدی تر پیگیری كند و این مساله در مجلس مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
بسیاری از صاحب نظران حوزه برق معتقدند كه هم اكنون شرایط خوبی در حوزه برق حاكم نیست و برای رفع موانع موجود این حوزه باید راه اصلاح تعرفه برق مشتركان پرمصرف در پیش گرفته شود در همین راستا هم چندی قبل جلسه ای با حضور مسئولان ذی ربط همچون وزارت نیرو در كمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی برای بررسی قیمت تعرفه برق برای مشتركان پرمصرف برگزار گردید و نهایتاً اصلاح قیمت گذاری این حوزه انرژی در دستور كار قرار گرفت.
در چنین شرایطی به نظر می آید كه اصلاح تعرفه برق به صورت جدی در دستور كار مجلس قرار گرفته و در ایام آتی باید منتظر خبر تغییر تعرفه های برق باشیم.
دلایل اختلال در تلگرام
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارائه توضیحات فنی درباره مشكلات زیرساختی مخابرات ایران در سال گذشته، اظهار داشت: این مشكل برطرف شده و بعید است اختلالات تلگرام مربوط به آن باشد چون این اتفاق شامگاه روز گذشته رخ داده و ارتباطی هم به این مساله ندارد.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه نمایشگاه الكامپ با اشاره به اینكه هایجكینگ روز گذشته در شبكه مخابرات ایران اتفاق افتاده، تصریح كرد: روز گذشته از ساعت ۴ تا ۶ صبح یك تغییر توپولوژی و بهسازی زیرساخت های شبكه در شركت مخابرات ایران بوده است. طبق دستور قضایی صادرشده برای فیلتر كردن تلگرام، آن ها در جدول روتینگ، IPهای مختلفی را هدایت كردند به سمتی كه اختلال به وجود آمد. چنین اتفاقی نباید میفتاد؛ فقط هم تلگرام نبوده، بیش از ۱۰۰ پرفیكس در شبكه مخابرات ایران ادورتایز شده به شبكه دنیا كه البته افكار نسبت به تلگرام حساس ترند.
واردات موز كاهش یافت
امسال واردات موز در چهار ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۰ درصد كاهش یافته اما قیمت هر كیلوی آن با افزایش همراه بوده است. بر مبنای تازه ترین آمار گمرك ایران از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت ۱۸۰ هزار و ۷۰۶ تن موز سبز تازه یا خشك كرده به ایران وارد شده كه ارزش این حجم از موز وارداتی به ۱۷۶ میلیون و ۲۳۱ هزار دلار می رسد.
در سال جاری، موز در بین مهم ترین اقلام وارداتی ایران قرار گرفته و رتبه هشتم از نظر ارزش واردات را در بین كل كالاهای وارداتی به كشور به خود مختص كرده است.
این در حالی است كه تا آخر تیرماه سال قبل ۲۳۳ هزار و ۶۳۹ تن موز سبز تازه یا خشك كرده به ایران وارد شده بود كه ارزش دلاری آن رقمی در حدود ۱۷۹ میلیون و ۸۷۹ هزار دلار بوده است. موز در سال قبل ۲.۰۷ درصد از وزن و ۱.۱۴ درصد از ارزش كل واردات ایران در چهار ماهه نخست سال جاری را به خود اختصاص داده بود.
به این ترتیب می توان اظهار داشت كه در چهار ماهه نخست سال جاری میزان واردات موز از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل با كاهش ۲۲ درصدی و از نظر ارزش با كاهش دو درصدی همراه بوده است.
دلالان مسكن مهر پرند دستگیر شدند
ماموران نیروی انتظامی شهرستان رباط كریم با حضور در مقابل كارگزاری شركت عمران شهر جدید پرند تعدادی از دلالان مسكن مهر را بازداشت كردند.
محسن وطن خواهی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شركت عمران شهر جدید پرند، ضمن قدردانی از مبادرت به دستگیری دلالان مسكن مهر اظهار داشت: پیش بینی می گردد تعداد قابل توجهی از واحدهای مسكن مهر در اختیار دلالان است. این افراد از اطلاعات محدود مالكان، سوءاستفاده كرده و با خرید و فروش واحد های آنان سبب اختلال در قیمت مسكن مهر پرند می شوند.
وی از تمام مالكان مسكن مهر خواست برای هرگونه نقل و انتقال و دریافت اطلاعات دقیق در مورد میزان واریزی و بدهكاری یا طلبكاری واحد خود، به كارگزاری این شركت مراجعه نموده و به دلالان اعتماد نكنند. در سایت های مسكن مهر شهرهای جدید پردیس و پرند، گاها دلالان آرامش این حوزه را به هم می زنند كه برخوردهایی هم با آنها انجام می گردد. پس از آن كه سال قبل سعید غفوری مدیرعامل شركت عمران پردیس اعلام نمود "برخی با تولید كانال و بنگاههای تبلیغاتی به ما فشار آوردند و شماره متقاضیان را از ما خواستند" نیروی انتظامی مبادرت به دستگیری عده ای از سودجویان كرد. در ایام اخیر هم اعلام گردید ۲۳ نفر از دلالانی كه در محوطه شركت عمران پردیس در حال فعالیت بودند، دستگیر شدند.
خط و نشان اتحادیه اروپا برای شبكه های اجتماعی
اتحادیه اروپا اخیرا خطاب به غول های تكنولوژی اخطار داده درصورتی كه با انتشار اخبار تروریستی و محتوای خشونت آمیز برخورد نكنند، جریمه خواهند شد.
با اینكه غول های تكنولوژی نظیر شركت های فیسبوك، توییتر، گوگل و فیسبوك همگی در سال های اخیر تحت تاثیر وقایع مختلفی همچون اقدامات مداخله جویانه هكرهای تحت حمایت روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، انتشار اخبار تروریست های گروهك داعش و محتوای خشونت بار، شایعه پراكنی و اخبار كذب و دروغین قرار گرفتند و از جانب نهادهای سیاسی و امنیتی خیلی از جمله مجلس سنا و كنگره، فشارهای مختلف و فزاینده ای را متحمل شدند، اما به نظر می آید كه همچنان این فشارها ادامه خواهد داشت و اتحادیه اروپا هم درصدد تشدید و وضع قوانین و مقررات سختگیرانه ای برای مقابله با افراد سودجو از پلتفرم های آزادانه شبكه های اجتماعی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب