برای سوختگی های شدید؛

زخم پوشی از جنس کراتین پر مرغ جایگزین نمونه خارجی می شود

زخم پوشی از جنس کراتین پر مرغ جایگزین نمونه خارجی می شود کارا پیام: پژوهشگران کشور موفق به طراحی و ارزیابی یک نوع زخم پوش شدند که با بهره گیری از کراتین بازیافتی پر مرغ اصلاح شده و می تواند بعنوان یک پانسمان موثر در درمان سوختگی استفاده گردد.



به گزارش کارا پیام به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر خلیل الرحمن خلیلی پور رودی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «اصلاح منسوج سلولزی با بهره گیری از کراتین بازیافتی الیاف پروتئینی جهت تهیه زخم پوش های زیست فعال» اظهار داشت: هم اکنون بیمارانی که گرفتار سوختگی هستند، به سبب گرانی زخم پوش های وارداتی هنوز در بیمارستان ها از گاز وازلینه برای پانسمان زخم های این بیماران استفاده می شود.
وی با اشاره به معضلات گاز وازلینه اظهار داشت: استفاده از گاز وازلینه، بعنوان یک پوشش تنها به کنترل از دست رفتن آب بدن بیمار و جلوگیری از هجوم باکتری ها کمک می نماید و تاثیر مهمی در تسریع ترمیم زخم ندارد. حتی به سبب وجود وازلین محدودیت در اکسیژن رسانی به زخم نیز ایجاد می شود.
خلیلی پوررودی افزود: گاز استریل بدون وازلین هم هنگام تعویض پانسمان سبب ایجاد زخم ثانویه می شود که مناسب نمی باشد. برای همین موضوع نیاز به یک زخم پوش مقرون به صرفه که با فناوری در دسترس و مواد اولیه ارزان و در مقیاس زیاد قابل تهیه باشد به شدت احساس می شود.
این محقق اشاره کرد: باتوجه به نتایج به دست آمده، در بیشتر فاکتورهای مورد بررسی زخم پوش سلولزی اصلاح شده از نمونه تجاری نتیجه بهتر یا دست کم مساوی با آنرا داشته است. بعلاوه بازیافت کراتین از الیاف پروتئینی پر مرغ جهت تهیه یک ماده باارزش به نام زخم پوش زیست فعال، ارزش افزوده فراوانی در حد کیمیاگری به وجود می آورد.
وی اضافه کرد: استفاده از فناوری شناخته شده pad-dry-cure (پد کردن – خشک کردن و تثبیت حرارتی) در این پژوهش کار تجاری سازی و کاربردی کردن این دانش فنی را تا حد زیادی تسهیل کرده است. بطور کلی اصلاح سطح سلولز و همچنین تولید بیومتریال پایه کراتینی باتوجه به ابعاد ناشناخته ای که هنوز وجود دارد می تواند مرزهای دانش در رشته الیاف را ارتقا دهد.
به گزارش کارا پیام به نقل از مهر، این پروژه نیز نه فقط در مرزهای دانش بوده است بلکه کاملا کاربردی است و محصول تولید شده از مواد اولیه در دسترس و ارزان داخل کشور تهیه شده است. این پروژه توسط دکتر فاطمه داداشیان از دانشکده نساجی و خانم دکتر عاطفه سلوک از دانشکده مهندسی پزشکی در طول مدت سه سال، انجام گرفته است.


منبع:

1400/10/20
13:04:56
5.0 / 5
552
تگهای خبر: صنعت , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
کارا پيام
karapayam.ir - تمامی حقوق سایت كارا پیام متعلق به مالک دامنه است

كارا پیام

پیام رسان